Papier


Tekenpapier:
Voor het grovere werk bestaan er papier rollen. Deze zijn ongeveer 50cm. breed en kunnen naar wens, op lengte afgescheurd worden. Ook oude stukken behang, hebben vaak een heel bruikbare achterkant. Ook (gebruikt) printerpapier is geschikt. Geef, vooral aan kleinere kinderen niet te kleine papiertjes. Hun motoriek is daar nog te grof voor.

Vouw blaadjes:
Netjes leren vouwen is een kunst op zich. Vouwbladen zijn er in diverse vormen en maten. Middels netjes vouwen, kunnen kinderen de basisvormen van breuken leren.

Crêpepapier:
In stroken en met naald en draad kunnen er prachtige bloem versieringen mee gemaakt worden.

Vloeipapier:
Mooi en speciaal geschikt voor verpakkingen of het maken van collages.

Sheets:
Sheets zijn doorzichtige plastic vellen. Vroeger werden zij gebruikt om op de overheadprojector te leggen om het beeld te kunnen projecteren. Tekeningen kunnen in verschillende layers over elkaar gelegd worden maar je kunt er zelf ook dia’s op tekenen. ( Permanente stiften gebruiken)

Doorzichtig millimeter papier:
Dit papier is bij uitstek geschikt voor schaal vergrotingen. Door de vorm over te trekken, kan middels het tellen van de ruitjes (co├Ârdinaten) een vorm uitvergroot worden. Bovendien is dit papier heel bruikbaar om beter te leren kijken. Vormen kunnen na overgetrokken te zijn, gekeerd en gedraaid over het origineel gelegd worden. Bv. bij letters.